RadioGroove City

Legendás filmek és filmzenék

Nem mondhatjuk túl hidegnek és keménynek az elmúlt telet, ám az utolsó hetekben belekóstolhattunk az igazi télbe, rekord hideggel, havazással és ónos esővel, így szinte adta magát a választás, hogy elsőként az Idétlen Időkig című filmet ajánljuk, Andie Macdowell és Bill Murray főszereplésével, valamit a filmet végigkísérő dalt, az I Got You Babe-et!

A Wayne’s World egyik nagy kedvencünk. Rengeteg jó zene van a filmben, de talán ez az egyik legjobb jelenet a Queen dalával.

Az Armageddon parádés szereplőkkel és egy zseniális Aerosmith dallal kerül be a mai összeállításba. Bruce Willis, Ben Affleck, Liv Tyler, Billy Bob Thornton, Owen Wilson, és többek között Michael Clarke Duncan, akit olyan filmekben láthattunk még, mint a Bérgyilkos a szomszédom, A sziget, vagy épp a Halálsoron.

Itt van egy újabb Bruce Willis film, az utolsó cserkész. Damon Wayans-szel remek párost alakítottak, és amiben Prince dala a Get Off is hallható. A filmben akadnak emlékezetes jelenetek és mondatok, pl a fej vagy gyomor. Ha láttad a filmet, akkor biztos beugrik. A rendező Tony Scott, aki a ’80-as, ’90-es években elég felkapott volt. Életének utolsó éveiben pedig olyan mozikra kérték fel, mint a Deja Vu, A száguldó bomba, a Kóma, vagy a Hajsza a föld alatt, de az ő nevéhez fűződnek olyan top filmek, mint a Top Gun, a Beverly Hills-i zsaru 2, a Mint a villám, illetve Az utolsó esély is!

Ha már úgy is szóba került Tony Scott, és a Mint a villám, akkor íme a film fő zenéje, a Show Me Heaven. A főbb szerepekben pedig Niscole Kidman és Tom Cruise.

Ismét kapcsolódunk az előző filmhez, ezúttal Tom Cruise-zal.. A Top Gun-t nem hagyhatjuk ki a sorból. Nemcsak „Maverick” miatt jó a film, de Val Kilmer, Kelly McGillis, Michael Ironside, és Tim Robbins alakításai miatt és persze a zenék miatt is érdemes megnézni a filmet.

Az izlandi csapat, a Kaleo dalát hallhatjuk a Váratlan Szépségben, amiben Will Smith egy sikeres cégvezetőt alakít, aki elveszíti kislányát, és ezt nem tudja feldolgozni. Szintén a kötelező darabok között van a film.

A Henry Könyvében, a Fleetwood Mac-ből is ismert Stevie Nicks dalát is hallhatjuk. Naomi Watts egy egyedülálló anyukát alakít, akinek két fia van, ám az egyik hirtelen meghal. Henrynek van egy utolsó kívánsága, hogy változtassák meg a világot, és mentsék meg a szomszéd lányt. A többiért nézzétek meg a filmet!

A végére egy kis akciót hagytunk. A Csatahajót kicsit a Függetlenség napjához hasonlíthatnánk, ám ebben nem pusztul el a fél világ. A film egyik kulcsjelenetében hallhatjuk az Ac/Dc dalát. Az ausztrálok zenéit nem először használták fel Hollywoodban. Az utolsó akcióhősben, például a Big Gun csendült fel.

Persze a sor még folytathatnák! Sőt, fogjuk is! Terveink szerint egy 100-as listát állítunk össze majd a legjobb filmekkel és filmzenékkel.

Groove a telefonodon is

Get it on Google Play

MOST A GROOVE-ON

TOP 100

LEGENDÁK

1.

MICHAEL JACKSON

Billie Jean

2.

WHITNEY HOUSTON

I Wanna Dance With Somebody

3.

GEORGE MICHAEL

Careless Whisper

4.

PRINCE

Purple Rain

5.

QUEEN

Bohemian Rhapsody

TELJES LISTA
IDŐJÁRÁS
PARTNEREINK
A mi éttermünk
WebMark Europe Kft.
Esthers
FXSmart
Szent Márton Ház