Rádió Groove
Best of Love

Korábban voltak lassú, szerelmes dalok. Ezek közül sok, életünk kedvence lett. Valentin nap alkalmából mutatunk néhányat. Íme az első. Lionel Richie Diana Ross-szal énekelte a dalt jó pár évvel korábban, ám 1994-ben ismét siker lett, köszönhető Mariah Carey-nek és Luther Vandross-nak.

A szerelmes dalok olyannyira fontosak voltak, hogy minden előadó albumán, és most a pop előadókról beszélünk, biztosan akadt legalább egy ilyen dal. A mostani összeállításból nem hiányozhat George Michael.

Alap szerelmes film a Ghost, és belőle ez a dal. Amikor még mindenki kazettán gyűjtötte a kedvenc zenéit, csináltunk különböző válogatásokat, többek között szerelmes dalokkal. Ezeket szerették a lányok. Mi is sokat másoltunk belőlük. Ez dal sok válogatás kazin szerepelt.

A lassú, vagy szerelmes dalok közül rengeteg filmzene volt. A Titanic, a Micsoda nő, vagy például az Armageddon, mind olyan film volt, melynek dalai a slágerlistákon is szépen szerepeltek.

 

 

A '90-es évek első felében még léteztek klasszikusan lassú dalok. És ekkor még a diszkókban volt lassú blokk. Ilyenkor a dj pihent, pisilt, vagy csajozott. Az ismerkedésben is segített, és egy-egy lassúzáskor születtek az első csókok is.

Valentin nap alkalmából, ezúttal néhány szerelmes dalt vettünk elő. Ed Sheeran épp mostanság ezzel a zenéjével is szerepel a slágerlistákon, és egyre több ifjú házas választja ezt a dalt első közös táncukhoz. Ez persze most itt nem rangsor és ennél jóval több dalt tudnánk nektek mutatni, de talán már ennyi elég is.

 

RETRO TOP 20

1985. október

1.

UB40 & Chrissie Hynde

I Got You Babe

2.

DAVID BOWIE & MICK JAGGER

Dancing In The Street

3.

MADONNA

Into The Groove

4.

KOOL AND THE GANG

Cherish

5.

KATE BUSH

Running Up That Hill

TELJES LISTA
IDŐJÁRÁS
PARTNEREINK
Online Stream
Mealbox
Promo magazin
WebMark Europe Kft.
Radioservice